"Ons vakantiepark zal afgeladen vol zitten": Velen boeken voor herfstvakantie in eigen land

door: WVDS

Mensen die eropuit trekken tijdens de herfstvakantie vallen voor de charmes van de Belgische Ardennen. We willen veilig genieten en een vakantiehuis blijkt daarvoor een ideale bestemming. Je kan doen waar je zin in hebt en behoudt toch de controle over je eigen veiligheid.

Sunclass Durbuy is een park van vakantiehuizen met brasserie en zwembad in Durbuy. “Ons park is geopend tijdens de herfstvakantie en zal afgeladen vol zitten. Er is geen enkel huisje meer vrij. De herfstkleuren blijven een publiekstrekker”, vertelt Marco Gillis, Algemeen Parkmanager aan Redactie24.

Het vakantiepark in de Ardennen heeft heel wat troeven te bieden aan mensen die er even tussenuit willen en alles wordt in het werk gesteld om de vakantie volledig coronaproof te laten verlopen.

“Ons vakantiepark is ideaal voor huisgenoten of reeds bestaande bubbels. De streek leent zich prima om in een mooie omgeving te vertoeven. België is vaak onderschat als het op vakanties aankomt.” 

“Zolang men binnen een bubbel blijft kan men alsnog ontsnappen aan de dagelijkse sleur en genieten van de groene long van België. Wandelen en bewegen in het algemeen zijn trouwens een goed middel om verveling, eenzaamheid en depressiviteit tegen te gaan.”

Maximale opvolging maatregelen

“Ons park heeft vanaf de eerste dag alles in het werk gesteld om bezoekers en personeel maximaal te beschermen. Oppervlakken worden extra gereinigd. Aan onze onthaalruimte wordt er slechts één persoon per bubbel toegelaten met een maximum van twee personen. Het personeel draagt ook de nodige bescherming.”

“Op wisseldagen kan er al wel eens een wachtrij van aankomende bezoekers ontstaan aan. Voor hen hebben wij buiten tentjes voorzien. Op die manier kunnen de wachtende mensen schuilen indien nodig.”

Brasserie of afhaal, gast kiest

“Als vakantiepark mogen wij ook onze brasserie open houden. Gasten kunnen dus terecht in de brasserie zelf of ze kunnen er ook voor kiezen om gerechten af te halen. Reservaties en bestellingen dienen vooraf doorgegeven te worden.”

“Ook in het restaurant kan je enkel binnen je bubbel aan tafel schuiven. De brasserie ontvangt tijdens de covid-periode onder geen enkele voorwaarde bezoekers van buitenaf.

“Voorheen hebben we speciaal voor onze gasten het zwembad open gehouden. Er waren uiteraard wel een aantal extra regels. Nu heeft de overheid echter beslist om alle zwembaden te sluiten. Tijdens de herfstvakantie en mogelijk gedurende een nog langere periode zal het zwembad dus helaas niet geopend zijn.”

Vakantiepark biedt een gevoel van veiligheid

“Een vakantiepark biedt klanten, zeker tijdens de covid-crisis, een bepaald gevoel van zekerheid en veiligheid. Zo zien we regelmatig gasten die hier vroeger als kind al kwamen, nu zelf met hun eigen kinderen komen.”

“Opvallend is dat klanten veelal last-minute boeken. De wisselende maatregelen van de verschillende overheden maken dat onze bezoekers hun beslissing langer uitstellen, maar dan toch massaal komen. Het aantal bezoekers ligt dit jaar merkelijk hoger dan voorgaande jaren. Een vakantiepark is een covid-veilige vakantiebestemming.”