Overheid geeft premie om elektriciteitsfactuur te betalen: "Raakt me bijzonder diep"

door: MRO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Nog nooit moesten we zo diep in de geldbuidel tasten om onze elektriciteitsfactuur te betalen. De overheid geeft een eenmalige premie van 80 euro aan ongeveer 1 miljoen gezinnen.

Het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming werd verlengd tot 31 maart 2022. De eenmalige premie van 80 euro geldt enkel voor deze gezinnen. Dat komt neer op ongeveer 1 miljoen gezinnen.

Concreet geldt het forfait voor iedereen die op 30 september 2021 genoot van het sociaal tarief voor elektriciteit. Wie er recht op heeft krijgt het bedrag automatisch van de leverancier die je op 30 september 2021 van elektriciteit voorzag. 

"1 op 5 gezinnen heeft het moeilijk om de energiefactuur te betalen. Door de ongeziene hoge energieprijzen vandaag staan die gezinnen nog meer onder financiële druk, wat me bijzonder diep raakt, als minister en als moeder", klinkt het bij minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen).

"Dankzij de uitbreiding en verlenging van het sociaal tarief zijn 1 miljoen gezinnen beschermd tegen de stijgende prijzen. Met een bijkomende premie van 80 euro daalt de energiefactuur voor hen meteen. Door ook de federale heffingen op de factuur te vervangen door een accijns werd bovendien een prijsstijging van 30 euro voor iedereen vermeden."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app