Pensioenbonus komt er bijna aan en kan heel veel geld opleveren voor gepensioneerden

door: MRO
Bejaard - geld - pensioen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Vorig jaar werd een beperkte hervorming van de pensioenen doorgevoerd. Eén van deze hervormingen betreft de uitbetaling van de pensioenbonus. Die kan aardig wat geld opleveren.

De pensioenbonus wordt opnieuw ingevoerd en zal tellen vanaf 1 juli 2024. Om in aanmerking te komen voor de pensioenbonus moeten gepensioneerden bewijzen dat ze nog 6 maanden gewerkt hebben na de datum waarop ze met vervroegd pensioen konden.

Aangezien de regeling ingaat op 1 juli 2024, zullen de eerste pensioenbonussen beschikbaar zijn voor wie vanaf 1 januari 2025 met pensioen gaat. Het bedrag van de pensioenbonus kan over maximaal 3 jaar opgebouwd worden?

Hoeveel bedraagt de pensioenbonus?

Wie nog 1 jaar verder werkt na de vervroegde pensioendatum krijgt een bonus van 3775 euro, wie 2 jaar na de vervroegde pensioendatum werkt krijgt 7550 euro voor het tweede extra jaar en het derde extra jaar levert 11325 euro op. Concreet betekent dit dat wie 3 jaren na de vervroegde pensioendatum blijft werken in totaal 22650 euro krijgt.

Daarbij kan de gepensioneerde kiezen om de bonus in één keer uitbetaald te krijgen ofwel om de bonus in de vorm van een maandelijkse rente te ontvangen.

Voor het bedrag van de pensioenbonus zullen werknemers met een lange loopbaan, die op jonge leeftijd begonnen te werken, nog een hoger bedrag kunnen krijgen. Voor hen kan de totale pensioenbonus zelfs oplopen tot 33975 euro.

Volg Redactie24 nu ook op Instagram

Tags pensioen