Veel Vlamingen niet bereid meer te betalen op een terras: "Ze zullen minder klanten zien"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf 8 mei mogen de terrassen heropenen. Verwacht wordt dat sommige horeca-uitbaters de prijs voor een koffie of een pintje zullen verhogen. Zijn de Vlamingen ook bereid om meer te betalen?

We stelden die vraag aan onze lezers en daaruit blijkt dat de meningen verschillen. Sommigen hebben er geen enkel probleem mee om een beetje meer te betalen, maar uit de vele reacties blijkt dat heel wat mensen in dat geval al sneller een terrasje zullen overslaan.

"Kappers zijn ook duurder geworden en dat betalen we zonder morren. Ik ben bereid om 10 cent meer te betalen voor een koffie. Vind je dat niet waard, dan blijf je gewoon weg. Uiteindelijk moet iedereen terug zijn boterham kunnen verdienen en dit is een sector die het meest te lijden heeft gehad", reageert Marleen.

"Voor wie het zich financieel kan permitteren, zal dat géén probleem zijn. Maar een groot deel van de bevolking, dat voorheen al moeite had met rondkomen zoals grote gezinnen, mensen met leefloon, invaliditeit, gepensioneerden, zal zich daar niet in kunnen vinden. Voor de horeca niet leuk, voor niemand eigenlijk", klinkt het bij Hilde.

"Voor 1 cola op een terras heb je een hele fles thuis. De premies moeten ook betaald worden door de Vlaming, zegt Jan Jambon. Dus ja, met die 'grote' pensioenen hier is de keuze vlug gemaakt", aldus Christine.

Christophe verwijst naar de BTW-verlaging tot 6 procent en is niet bereid meer te betalen. "BTW wordt verlaagd en dat betekent al 15 procent winst voor de horecabazen."

"Ik kan de horeca best begrijpen, maar het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Ik denk dat ze meer volk houden en meer verdienen met de normale prijzen van eerder", denkt Nicole.

Karin vindt een mogelijke prijsverhoging jammer, maar begrijpt het wel. "Ik wil wel meer betalen. Ik vind het spijtig, maar ze zijn het langst dicht geweest."

Ook David zou meer betalen: "Een pintje smaakt beter op café", vindt hij. "Ieder zijn mening, maar ik denk dat ze minder klanten zullen zien", klinkt het bij Marie-Jeanne.