Burgemeesters in opstand: "Wij gaan dat niet handhaven"

door: STS
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Verschillende burgemeesters laten verstaan niet te zullen optreden tegen horeca-uitbaters die plexiglas plaatsen op hun terras.

Zaterdag mogen de terrassen heropenen, maar dat lijkt niet zonder slag of stoot te verlopen. Plots blijkt dat schermen van plexiglas verboden zijn, terwijl veel horeca-uitbaters die reeds geplaatst hebben.

Mathias De Clercq (Open Vld), burgemeester van Gent, laat via sociale media weten: "Dit is niet ernstig. Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk. Zeer moeilijk werken zo."

"We gaan daar nu niet op handhaven, horeca-uitbaters hebben zich in eer en geweten voorbereid volgens de protocollen. We gaan hen de tijd geven om zich in regel te stellen. Onze horecacoaches zullen hierover in dialoog gaan met de uitbaters."

Leuven

Mohamed Ridouani (Vooruit), de burgemeester van Leuven, sluit zich daarbij aan. "De Leuvense horeca heeft veel moeite gedaan om conform de regels op te starten."

"De protocollen waren al laat, en er is nog steeds geen ministerieel besluit. Nu mogen plexischermen toch niet. We gaan dat niet meteen handhaven, blijven pragmatisch en geven de horeca de tijd om zich in regel te stellen."