Werknemer urineert in mengkom in bakkerij: Ze krijgt nu 25.000 euro schadevergoeding

door: MRO
bakker
Afbeelding bron: Pixabay

In Spanje heeft een vrouw die bij een bakkerij werkte daar meermaals in een mengkom geplast. Dit werd vastgelegd door beveiligingscamera's, maar de rechtbank in Catalonië heeft haar vrijgesproken. Ze krijgt zelfs nog een flinke schadevergoeding omdat ze ontslagen werd terwijl ze ziek was.

Het bedrijf Neucroissant huurde een onderzoeker in en die kon bewijzen wat de vrouw deed. Op beelden is te zien dat de vrouw gehurkt in een mengkom plast. Ze doet de urine daarna in de gootsteen en wast deze af. Ze plaatst de mengkom daarna terug om opnieuw gebruikt te worden.

De vrouw ontving haar ontslagbrief in 2018 toen ze ziek thuis zat en besloot dit aan te vechten. Het Hooggerechtshof van Catalonië heeft het ontslag als oneerlijk beschouwd. De geheime videobewakingscamera werd geplaatst in de kleedruimte van de medewerker zonder de juiste toestemming of kennisgeving.

Daarom verklaarde de rechter het ontslag van de werknemer als onwettig en moet de werkgever de werknemer 25.000 euro aan schadevergoeding te betalen.

Tags spanje