AstraZeneca komt met straffe resultaten na nieuwe studie

door: MRO
Vaccin - AstraZeneca
Afbeelding bron: Photonews

Er vloeide al heel wat inkt over het vaccin van AstraZeneca. Het bedrijf heeft in een persbericht bijzonder positieve cijfers bekendgemaakt na een studie in de VS.

Uit de studie blijkt dat het vaccin van AstraZeneca een effectiviteit heeft van 79% in het voorkomen van symptomen en dat het 100% effectief is om ernstige ziekte en hospitalisatie te voorkomen.

De werkzaamheid van het vaccin was vergelijkbaar voor alle etnische groepen en leeftijden. De studie bevestigt ook de goede werking bij ouderen. Bij deelnemers van 65 jaar en ouder was de werkzaamheid van het vaccin 80%.

Tevens blijkt uit deze studie dat het vaccin geen veiligheidsrisico inhoudt. Er werd geen verhoogd risico op trombose ontdekt bij personen die minstens één dosis kregen.

"Deze bevindingen bevestigen eerdere resultaten die zijn waargenomen in studies bij alle volwassen populaties, maar het is fantastisch om voor het eerst vergelijkbare werkzaamheidsresultaten te zien bij mensen ouder dan 65 jaar", stelt Ann Falsey, professor en mede-hoofdonderzoeker bij deze studie.