Bouchez uit kritiek, maar krijgt stevig antwoord van Marc Van Ranst

door: BVDO
politicus Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

Voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) blijft uithalen naar experts, maar viroloog Marc Van Ranst diende hem afgelopen weekend stevig van antwoord.

Bouchez blijft erbij dat de virologen en experts in ons land een te prominente rol krijgen in de aanpak van de coronacrisis. Dat liet de voorzitter van MR nog maar eens horen in een interview met een Waalse krant.

“Alleen in België hebben we zoveel deskundigen gehad die zo zichtbaar waren”, zei Georges-Louis Bouchez aan La Libre Belgique. “Ik kan geen enkele wetenschapper noemen die de Franse regering heeft geadviseerd. Ik betreur het dat sommige mensen zoveel tijd besteden aan televisie en zo weinig tijd besteden aan het verstrekken van objectieve verslagen.”

Marc Van Ranst kan alvast niet lachen met die kritiek en komt wel met een heel straffe uitspraak op de proppen. “Hadden de politici van MR de rapporten van de experten beter gelezen, hadden we een veel minder catastrofale tweede golf gehad”, schrijft viroloog Marc Van Ranst op Twitter. “Het onophoudelijk bashen van de experten door Georges-Louis Bouchez is zowel intellectueel oneerlijk als onrespectvol.”