Coronacijfers bereiken zeer trieste kaap: Aantal bedden op intensieve zorgen boven de alarmdrempel

door: PMN
Corona - ziekenhuis
Afbeelding bron: Photonews

Sciensano maakte de nieuwe coronacijfers bekend. Die blijven erg hoog en ook op intensieve zorgen blijft het aantal bezette bedden al enkele weken boven de alarmdrempel van 500.

Tussen 21 november en 28 november raakten dagelijks gemiddeld 17.839 mensen besmet met het virus, een stijging met 12 procent.

Ook verontrustend is dat het reproductiegetal nog steeds hoger is dan 1. Dat betekent dat het virus in kracht blijft toenemen, schrijft VRTNWS. Al is er wel een lichte daling merkbaar met 6 procent.

Tussen 24 november en 30 november werden er dagelijks 320 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 10 procent.

In totaal liggen er nu 3.750 patiënten in het ziekenhuis (+13 procent), van wie er 780 intensieve verzorging nodig hebben (+19 procent). En 402 coronapatiënten worden in een kunstmatige coma gehouden.

En ook het aantal overlijdens blijft toenemen. Tussen 21 november en 27 november overleden er dagelijks 41 mensen ten gevolge van het coronavirus. Een stijging van 12 procent.

Het aantal coronadoden in ons land bereikt zo een zeer trieste kaap. In totaal zijn er al ruim 27.015 landgenoten overleden door het virus.