Dedecker wijst opvallende schuldige aan waarom terrassen niet open zijn

door: BVDO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

De Middelkerkse burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft in een gesprek met Els Ampe (Open VLD) verklaart wie de echte schuldige is waardoor de terrassen nog niet open zijn.

Els Ampe vroeg in een video-interview op de dijk van Middelkerke met Jean-Marie Dedecker waarom de terrassen nog niet open zijn. “Ik mag niet. Als ik burgerlijk ongehoorzaam zou zijn en ik doe de terrassen toch open, dan is mijn korpschef verplicht om die opnieuw te sluiten”, verklaart Dedecker.

Dedecker zegt drie weken lang gepleit te hebben voor een opening van de terrassen. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Egbert Lachaert (Open VLD) zouden gezegd hebben dat ze in dit dossier geen enkele schuld treffen. Volgens Verlinden en Lachaert wil Horeca Vlaanderen enkel een volledige heropening en dat ten vroegste op 1 mei.

Dedecker zou dan gebeld hebben met voorzitter Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen en die bevestigde dat verhaal omdat het anders discriminatie zou zijn voor etablissementen zonder terras. “Als zelfs jullie niet opkomen voor de rechten van terrashouders, wat kan ik dan nog meer doen?”, zou Dedecker gezegd hebben aan De Caluwe.