“Een personeelslid moet zich twee keer per week testen”

door: BVDO
Bart Somers
Afbeelding bron: Photonews

Het personeel van de Vlaamse Overheid zal door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) over de nodige zelftests kunnen beschikken.

Bij de zelftests is geen hulpverlener nodig om de test geldig te maken. Voor bedrijven waar thuiswerk onmogelijk is moeten deze sneltests een belangrijke rol spelen.

Minister Somers voorziet daarom in zelftests voor de personeelsleden van de Vlaamse overheid. "Volgens de teststrategie zou een personeelslid zich twee keer per week moeten testen", zegt Somers in mededeling. "Het gaat dan in de eerste plaats over de personeelsleden die niet van thuis kunnen werken."

Voor de Vlaamse overheid komen er zo 27.000 zelftests per week. Somers zegt er wel bij dat de teststrategie niets verandert aan de huidige maatregelen. "Zelftests vervangen geen andere coronamaatregelen. Telewerk blijft de norm, maar voor functies waar thuiswerk onmogelijk is, kunnen zelftests wel nuttig zijn om de verspreiding van het virus te voorkomen door besmettingen sneller vast te stellen. Naast de massale vaccinatie zullen zelftests nodig zijn om uit deze crisis te geraken."

Tags zelftest