Erika Vlieghe legt uit waarom er nog geen grote evenementen toegelaten zijn

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren om nog steeds geen grote evenementen toe te laten. Infectiologe Erika Vlieghe legt uit waarom.

Vanaf 1 september mogen er evenementen doorgaan met 200 toeschouwers binnen en 400 buiten. Een peulschil voor de evenementensector, zij hadden liever gewerkt met bijvoorbeeld 60 procent van de capaciteit van een zaal.

Volgens infectiologe Erika Vlieghe zitten er in de sector te veel organisatoren die de evenementen niet coronaproof kunnen organiseren. Dat zei ze bij Martine Tanghe in ‘Het Journaal’ op Eén. “We wilden vermijden dat op korte termijn niet goed georganiseerde evenementen zouden plaatsvinden met grote aantallen mensen bij elkaar. Die vormen een groter risico.”

Voor Vlieghe gaat het niet om het evenement op zich, maar wel naar alles er rond. Hoe wordt de toestroom naar en van een evenement georganiseerd, hoe zit het met toiletten en wat gebeurt er als het evenement afgelopen is. Veel organisatoren lieten zien dat ze dit niet op een juiste manier kunnen organiseren.