Frank Vandenbroucke: “Dan is de ramp compleet en moet alles weer op slot”

door: PMN
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn nieuwe coronamaatregelen van kracht in ons land. Zo mag je nog maar met drie mensen een nauw contact hebben. Dat waren er eerst nog vijf.


 

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beseft dat de regering opnieuw een grote inspanning vraagt. “Dit is wat we absoluut moeten doen”, zegt hij bij Radio 1. 

“Ik besef dat het moeilijk en vervelend is. We willen natuurlijk mensen vasthouden en feesten op café. Maar we moesten die maatregelen absoluut nemen.”

“Die maatregelen moeten ervoor zorgen dat onze kinderen nog naar school kunnen gaan, dat de ziekenhuizen hun werk kunnen blijven doen. We staan voor het risico dat de dijken gaan brengen. Het virus circuleert te hard. Als de dijk breekt, dan is de ramp totaal.”

“Dan gaan de bedrijven weer dicht. Dan moeten ook de scholen weer dicht en leggen we het sociale leven lam. Dat is wat er nu op het spel staat.”

“We kunnen dat vermijden als iedereen zich aan de maatregelen zal houden. Hou afstand, was regelmatig je handen en draag een mondmasker op plaatsen waar je geen afstand kan houden.”