"Het is dom": De Croo en Vandenbroucke hard voor mensen die op reis gaan

door: MRO
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) was kristalhelder op de persconferentie van het Overlegcomité. "Er is vandaag geen enkele ruimte voor versoepeling van de maatregelen. Er komen strengere regels voor telewerk en voor reizen", kondigde hij aan.

De grenzen blijven open en reizen wordt niet verboden. Toch deed De Croo er alles aan om duidelijk te maken dat je niet op reis moet gaan. 

"Reizen is ten strengste afgeraden. Ga niet reizen. De situatie is in de meeste landen slechter dan in ons land en in vele landen zijn er ook bijzonder strenge maatregelen. Wie geen gehoor geeft aan deze oproep, moet weten dat hij wordt aanzien als een hoogrisicocontact."

"Reizigers die niet in ons land horen en die naar ons land komt, moet zich laten testen en moet die test kunnen voorleggen. Aan onze grenzen, in onze luchthavens zullen controles komen op het invullen van het passenger location form en de politie zal ook controleren op het naleven van de quarantaine."

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) klonk nog strenger. "Naar het buitenland reizen is een zeer slecht idee. Het is dom. We hebben het over reizen van meer dan 48 uur naar het buitenland. We gaan veel strenger worden."