Hij wist zeker dat corona een complot is, negeerde alle maatregelen en nu is hij dood

door: STS
Gary Matthews
Afbeelding bron: Facebook Gary Matthews

Een man die er stellig van overtuigd was dat het coronavirus niet meer dan een complottheorie is, is besmet geraakt met het virus. Minder dan een week nadat hij symptomen ontwikkelde en één dag nadat hij positief testte, overleed hij.

Het gaat om een 46-jarige Brit die online vaak bijdrages leverde op fora over complottheorieën. Hij geloofde dat het virus niet echt was.

Volgens zijn neef weigerde de overledene zich te houden aan de regels rond afstand bewaren en mondmaskers dragen en had hij een sterk wantrouwen in de media ontwikkeld. "Hij en zijn vrienden vonden dat ze naar buiten moesten gaan en mensen moesten ontmoeten om te tonen dat ze de overheid niet geloofden", vertelde hij aan The Guardian.

"Zo'n twee tot drie jaar geleden werd hij vanuit humanitair standpunt heel bezorgd over het conflict in Syrië. Ik denk dat hij een paar verhalen gelezen heeft die ertoe leidden dat hij de media wantrouwde. Dat leidde hem weer naar groepen van klimaatontkenners, waarin hij berichten begon te delen."