Hotels zijn achterpoortje in de coronaregels om toch te feesten

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat hotels krijgen af te rekenen met feestende jongeren. Ze zoeken de goedkope hotelkamers op en boeken allemaal apart om geen argwaan te wekken.

Met alle horecagelegenheden dicht gaan jongeren in Nederland massaal op zoek naar manieren om toch af te spreken. Verschillende hotels krijgen af te rekenen met situaties waarbij de hulp van de politie nodig is. 

"We hebben continu met feestende jongeren te maken", zegt Van der Valk manager Thymen Simons aan Het Parool. "We zien dat het aantal jongeren in alle hotels is toegenomen, nu hotelkamers betaalbaarder zijn geworden." 

Vorige week werden in een hotel van de keten in Amsterdam twee nachtportiers mishandeld toen ze gasten die lachgas bij zich hadden de toegang ontzegden. 

Ook in België wordt het opletten geblazen met mensen die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Op de persconferentie van het crisiscentrum werd maandagmorgen nog gesteld dat hotels de toelating krijgen om hun restaurant open te houden voor hotelgasten. 

In Nederland werden vorige week al meldingen gemaakt van uitbaters die klanten inschrijven als hotelgasten om hen in het restaurant te laten eten en drinken. 

Ze verbleven niet in het hotel, maar betaalden wel een toeslag van tien euro om onder meer de verblijfstaks te betalen en zo aan te geven dat er overnacht werd.