Ingeënt met het coronavaccin van Pfizer? Dit zijn de symptomen als je toch besmet raakt

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Photonews

Dirk De Wolf, administrateur-generaal van het Vlaams agentschap Zorg & Gezondheid, heeft goed nieuws over de werking van het vaccin van Pfizer-BioNTech tegen de Zuid-Afrikaanse variant.

Volgens De Wolf hebben de vijf hoogbejaarde bewoners, ondanks de besmetting met de besmettelijkere en daarom meer gevreesde variant, slechts milde symptomen. "Het beschermend effect is dus onmiskenbaar", vertelde De Wolf tijdens een online infomoment met Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).

"De Zuid-Afrikaanse variant wordt, net als de Braziliaanse en Britse, meer gevreesd vanwege de besmettelijkheid. Toch zeker bij de meest kwetsbare populatie, de mensen in de woonzorgcentra, met een hoge leeftijd en met vaak verschillende aandoeningen.”

De besmettingen blijven beperkt tot wat koorts en maag- en darmproblemen. “Dat kan alleen verklaard worden door een goed beschermend effect van het Pfizer-BioNTech-vaccin, dat de bewoners van de woonzorgcentra kregen. Het is wel op zijn minst een geruststellende indicatie."