Kan werkgever je verplichten tot vaccinatie of bij sollicitatie vragen of je gevaccineerd bent?

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: Unsplash

De regionale verschillen van wie zich wel en niet wil laten vaccineren zijn enorm groot. De gegevens over de zorgsector in Wallonië en Brussel doen sommigen zelfs twijfelen om vaccinatie verplicht te maken.

Zover zal het echter nooit komen. Dat werd door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) eind vorig jaar al duidelijk gecommuniceerd. Ook werkgevers kunnen niet aandringen op een verplichte vaccinatie of bij een sollicitatie vragen of je gevaccineerd bent. “We krijgen heel wat vragen van werknemers binnen. Het leeft duidelijk”, zegt Miet Vanhegen van Acerta aan Gazet van Antwerpen.

Kan een werkgever vragen dat je je laat vaccineren. “Neen", is Vanhegen duidelijk. "De overheid verplicht het vaccin niet en dat breidt zich ook uit naar de werksfeer. De werkgever kan een vaccin dan ook niet opleggen zolang er geen wettelijke basis is. Het zou een schending van de privacy zijn én van de lichamelijke integriteit.”

Ook bij een sollicitatie mag dit niet gevraagd worden. “Of iemand gevaccineerd is, behoort tot het medische gegevensbestand. Vanuit GDPR is het verboden dat te ‘verwerken'. Hij mag er dus niet om vragen, dat ook niet oplijsten enzovoort. Ook een werknemer met bijvoorbeeld een bonus belonen als hij zich laat inenten, kan niet. Indirect dreig je dan wie zich niet vaccineert ongunstig te gaan behandelen.”