“Kinderen zouden vanaf deze leeftijd al een mondmasker verplicht moeten dragen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Kinderen moeten in België slechts vanaf 12 jaar een mondmasker dragen. In andere landen is dat niet zo. Een longarts pleit om in ons land een masker te verplichten vanaf 6 jaar. 

In Spanje is vanaf 6 jaar een mondmasker verplicht op school, in Portugal vanaf 10 jaar. Italië verplicht het mondmasker overal voor kinderen vanaf 6 jaar.  

"Ik ben ook eerder vóór dan tegen maskers, ook voor kinderen onder 12 jaar", zegt professor Marc Raes die als kinderlongarts aan de slag is aan het Jessaziekenhuis in Hasselt aan Het Laatste Nieuws. 

"Op voorwaarde dat ze het op een correcte manier kunnen dragen, natuurlijk, en enkel in omstandigheden waarin het masker doeltreffend is.” 

Een maatregel die ook het Wereldgezondheidsorganisatie ondersteunt, vanaf zes jaar. "Het lijkt mij praktisch niet geheel onmogelijk: ik zie in mijn praktijk meer dan eens min-12-jarigen die fier hun masker dragen.” 

Hoe meer uniformiteit er is volgens Raes, hoe duidelijk de maatregel zou zijn. En dat komt uiteindelijk veel meer mensen ten goede.