Komen er verstrengingen? Marc Van Ranst maakt inschatting

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst pleit voor voorzichtigheid, om niet in hetzelfde schuitje als Nederland terecht te komen. Daar zijn sommige coronamaatregelen verstrengd na een enorme stijging van het aantal nieuwe besmettingen.

"Té snel versoepelen, zoals in Nederland, betaal je cash. Voorzichtig versoepelen is de boodschap", zei Van Ranst op ROB-tv.

"Maar je mag niet uitsluiten dat sommige van de maatregelen eventueel zouden kunnen terugkomen. Het is onvoorzichtig om dat volledig van tafel te vegen. Maar die grote lockdowns, dat lijkt uit den boze."

Vaccinatie

"Wanneer iedereen volledig gevaccineerd is - of van gedacht veranderd is en zich toch nog laat vaccineren - kom je in een andere wereld terecht en dan kan je nog meer gaan versoepelen."

"We gaan terug naar de normale toestand, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar de weg daarheen, en de snelheid waarmee, is belangrijk."

Toerisme

Wanneer we het 'Rijk der Vrijheid' zullen bereiken, durft Van Ranst niet zeggen. "Ik denk dat daar beter geen datum op geplakt wordt, want we weten niet wat er in de zomermaanden gaat gebeuren. De grote onbekende is het toerisme: wat gaat de invloed daarvan zijn?"