Leerlingen slaan alarm na verplichting van directeur: “We moesten ons mondmasker wegdoen”

door: BVDO
leerling draagt mondmasker in de klas
Afbeelding bron: Photonews

Campus Caputsteen van het Mechelse Busleyden Atheneum zit in het oog van een storm, nadat leerlingen laten weten dat ze van de directie verplicht werden om hun mondmasker uit te doen voor een promofilmpje van de school. 

De school uit het Mechelse maakt een promotiefilmpje om leerlingen van het basisonderwijs uit de buurt een indruk te geven van de school, omdat opendeurdagen door de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden. 

Sommige leerlingen van de school lieten na de opnames hun stem horen. “Onze pedagogisch directeur kwam binnen met een cameraman en een leerling van de eerste graad, die voor de camera uitleg moest geven. Ze vroeg om ons mondmasker af te zetten en weg te steken, omdat dit beter was voor het filmpje”, vertelt een van de leerlingen aan Het Laatste Nieuws. 

Een ouder reageerde fors en vond het ongepast dat er zoveel risico genomen werd voor een filmpje. 

Directeur Katie Steemans benadrukt dat de opnames plaatsvonden met inachtneming van alle coronamaatregelen. “Tijdens de opnames werd voor de korte duur van de shots zelf aan de leerlingen in beeld gevraagd om eventjes het mondmasker af te zetten. Dit duurde maximum enkele minuten. In één klassituatie hebben leerlingen vanuit hun lespraktijk kortstondig dichterbij elkaar gestaan.” 

Toch worden verdere opnames voor het filmpje voorlopig niet meer uitgevoerd.