Marc Van Ranst komt met opvallende vraag aan de regering

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst uitte vandaag zijn bezorgdheid over de werking van het vaccin van AstraZeneca. Dat zou niet werken tegen de Zuid-Afrikaanse variant.

In Zuid-Afrika wordt gestopt met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca, omdat het niet werkt tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Ondertussen biedt Rusland de Europese Unie de mogelijkheid om ook het Russische vaccin Spoetnik V aan te kopen.

Dat liet de Russische ambassadeur aan RTL weten. "Momenteel zijn de Russische fabrieken enkel bezig voor de eigen bevolking. Rond juni moet de massavaccinatie afgerond kunnen worden", zei ambassadeur Alexander Tokovinin. Het Russische vaccin wordt momenteel enkel in Argentinië op grote schaal buiten Rusland gebruikt.

Viroloog Marc Van Ranst doet alvast een oproep aan de regering. "We moeten overwegen om ook het Russische vaccin aan te kopen. Andere landen denken daar ook aan. Maar we moeten kijken: we hebben behoorlijk wat vaccins, we hebben er zelfs meer gekocht dan we nodig hadden", zei Van Ranst in ‘De Ochtend’ op Radio 1.