Marc Van Ranst reageert heel scherp: "Zij zijn gevaarlijk voor de rest"

door: BVDO
viroloog Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt dat er heel wat mensen zijn die nog altijd niet weten wat de coronamaatregelen inhouden. Een groep die best zo klein mogelijk gehouden wordt.

Dat niet iedereen de coronamaatregelen uit het hoofd kent of toepast, is dezer dagen een understatement. "We overschatten nog altijd de kennis van de mensen over de pandemie’, zegt Van Ranst aan Het Laatste Nieuws. "Er zijn mensen die perfect op de hoogte zijn, maar niet iedereen leest de krant en kijkt naar televisie."

Maar volgens Van Ranst halen sommige mensen hun informatie ook bij foute kanalen. "Een klein percentage mensen haalt zijn informatie op de verkeerde plaatsen in een soort parallel universum. Dat zijn mensen die een rare klik hebben met de realiteit."

En dat gedrag heeft zijn gevolgen voor alle andere mensen in ons land. "Die groep moet je proberen zo klein mogelijk te houden, want zij maken het gevaarlijk voor de rest. Virologisch kunnen we ons maar een paar procent van dat soort mensen, die de regels niet volgen, veroorloven."