Marc Van Ranst ziet het niet zitten voor deze zomer: "Dat kan echt niet"

door: STS
viroloog Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse regering trekt de portemonnee om de festivalzomer te redden. Marc Van Ranst denkt dat een normaal festival, zoals voor de coronacrisis, momenteel echter onmogelijk is.

Vlaanderen trekt in totaal 60 miljoen euro uit. Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) voorziet 10 miljoen euro steun, waarmee festivalorganisatoren hun evenement coronaveilig kunnen maken. Tegelijk trekt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) 50 miljoen euro uit in de vorm van voorschotten, zodat organisatoren hun leveranciers reeds kunnen betalen.

Viroloog Marc Van Ranst is er nog niet zo zeker van of festivals wel kunnen doorgaan deze zomer. "Nu al over festivals zoals voorheen spreken, is de kar voor het paard spannen. Vandaag is die vraag echt niet realistisch. Van niks naar alles in één keer: dat kan natuurlijk niet", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk zullen er perspectieven zijn zodra alle risicogroepen ingeënt zijn. Maar dan nog zullen we geleidelijk aan weer naar 'het normale' moeten evolueren, stapsgewijs."