Met vakantie op vaccinatiedatum? Zo krijg je toch nog je prik

door: STS
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Mensen die omwille van vakantieplannen niet in staat zijn om hun tweede inenting met het vaccin tegen het coronavirus te krijgen, zullen na de zomer alsnog hun prik kunnen krijgen. Toch blijft de oproep: plan je vakantie in functie van je vaccinatie, niet omgekeerd.

"Vaccinatiecentra in het heel land doen wat zij kunnen om mensen uit hun regio zo snel en zo vlot mogelijk gevaccineerd te krijgen", zei Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid op VTM.

"Maar we zitten in een periode waarin we duizenden mensen per week moeten vaccineren. In veel centra is het gewoon niet mogelijk om voor mensen een oplossing op maat te vinden. Dat past niet in de agenda."

"Vandaar dat we blijven oproepen: mensen, pas u aan aan de vaccinatiedata. Probeer alles te plannen zodat je op de voorgestelde momenten kan opdagen."

"Zoveel mogelijk mensen gevaccineerd krijgen is de absolute prioriteit - en dat is ook heel belangrijk om die vakantieplannen te kunnen veiligstellen. Wie met vakantieplannen kan schuiven in functie van de vaccinatie: doe dat."

"Voor mensen voor wie het echt niet anders kan, zullen we wel een herkansing voorzien na de zomer. We laten die mensen zeker niet in de steek, ook zij zullen een tweede prik krijgen", aldus Moonens.

Ook mensen die hun eerste prik gemist hebben, door weigering of omwille van een andere reden, krijgen nog de kans om volledig gevaccineerd te worden.