Minderjarigen hele nacht in cel na lockdownfeestje: "Dit kan echt niet!"

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In Kapellen werden zaterdag 7 minderjarigen betrapt tijdens een lockdownfeestje. Pas op zondag werden ze opnieuw vrijgelaten. Een van de ouders reageerde dat dit echt niet kan.

De jongeren werden zaterdagavond betrapt, maar door het verhoor en het verschijnen voor de jeugdrechter werden ze pas in de loop van zondag vrijgelaten. Tot grote ergernis van hun ouders blijkbaar.

De politie bijt van zich af en blijft achter hun aanpak staan. "We doen dit niet zomaar", zegt Kristof Aerts van het parket bij Radio 2 Antwerpen. “Ze brengen zichzelf in gevaar, en het gaat hier daarenboven ook nog eens om een op voorhand georganiseerd feest. We kunnen dit niet door de vingers zien en treden streng op. Ook voor alle mensen en jongeren die ondanks de moeilijke situatie wél alle maatregelen en regels naleven. We willen hen het signaal geven dat we zulk gedrag niet zomaar laten passeren.”

De jongeren kregen van de jeugdrechter één maand huisarrest en werkstraffen van 20 tot 40 uur. Een geldboete of celstraf kunnen zijn door hun minderjarigheid immers niet krijgen.