Minister Beke legt uit: Hoe word je uitgenodigd voor een coronavaccin?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

In maart zullen mensen met onderliggende aandoeningen zich al kunnen laten vaccineren. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) legt uit op welke manier mensen hiervoor zullen worden uitgenodigd.

"Wij maken gebruik van de medische gegevens van de huisartsen en van de mutualiteiten om te kijken wie er onderliggende aandoeningen heeft", legt Wouter Beke uit in De Ochtend op Radio 1.

"Zij zullen uitgenodigd worden, zoals de voorbije maanden miljoenen Vlamingen ook uitgenodigd zijn geworden om naar een testcentrum te gaan. Men zal een sms krijgen, een email en voor degenen die geen sms of email hebben, moeten we een papieren procedure voorzien."

In die uitnodiging zal worden meegedeeld op welke plaats en op welk moment iemand wordt verwacht om zich te laten vaccineren. "Als u niet kan, dan kan u een alternatief kiezen. Als u dat niet wil, dan kan u zich uitschrijven om niet gevaccineerd te worden", aldus Beke. Mensen zullen ook kunnen aangeven dat ze zich niet kunnen verplaatsen en thuis gevaccineerd willen worden.