Minister Vandenbroucke is duidelijk: “Ik kan niet garanderen dat er geen lockdown komt”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Bij zijn aanstelling zei premier De Croo dat er geen nieuwe lockdown zou komen. Minister Vandenbroucke weet niet of dat nog mogelijk is met wat hij dramatische cijfers noemt. 

“Ik kan niets garanderen”, aldus minister Frank Vandenbroucke (sp.a) bij VTM Nieuws. “Het enige wat ik wel kan garanderen is dat als we het samen aanpakken en hetzelfde zeel trekken, we de meeste kans hebben om te bereiken wat we willen bereiken: de scholen ophouden, de bedrijven laten werken en zorgen dat de ziekenhuizen het aankunnen." 

Minister Frank Vandenbroucke wil eenduidige minimumregels, voor het hele land hetzelfde. “Dat is een soort lat die we leggen. Gouverneurs en burgemeesters kunnen strengere maatregelen nemen indien nodig. Het is dus een combinatie van een nationale minimumeis en lokale verantwoordelijken. Waar de toestand erger is, moeten extra maatregelen genomen worden.” 

“Het wordt een moeilijk najaar. De dagen worden korter, donkerder en kouder. Heel anders dan in maart, toen het uitkijken was naar de lente en de zomer. Het is moeilijk voor iedereen. We moeten ons nu strikt houden aan wat afgesproken is.”