Moeder reageert geschrokken nadat haar twee dochters coronaboete krijgen

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een tweeling moet voor de jeugdrechter verschijnen omdat ze na de scouts met drie andere personen zaten te praten op een graspleintje. De moeder reageert op het gebeuren.

Het voorval gebeurde zaterdag in Brugge. Na de scouts bleef de tweeling van zestien met drie anderen even verderop op een pleintje wat praten. Maar dat was zonder de politie gerekend. Die stelden vast dat ze buiten met vijf in plaats van vier waren en dat mag niet volgens de geldende coronaregels.

Mama Katrien Cattoor, lesgeefster aan hogeschool Vives, maar ook bij Groen actief, vindt het een beetje te streng toen ze van de politie te horen kreeg dat haar dochters voor deze overtreding voor de jeugdrechter moeten komen. “Strikt genomen overtraden mijn dochters de coronaregels, maar had een waarschuwing hier nu niet kunnen volstaan?”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad.

Want wat er dit weekend allemaal gebeurde, zit de moeder dwars. “Ik weet niet goed wat ik van dit alles moet denken. Hadden die agenten nu niet gewoon kunnen vragen om niet samen op de grond te zitten? Ik heb alle begrip voor de regels, maar dit is nu toch wel tikkeltje grotesk. Zeker als ik dit weekend al die mensen samen zie hokken op stranden en pleinen. Ik ben zondagochtend gaan fietsen. Moet ik tellen hoeveel grote groepen pelotons ik heb gezien?”

Bij de politie wou niemand reageren op de gebeurtenis.