Nieuwste coronacijfers: Ziekenhuizen gaan deze week richting triest record

door: BVDO
operatie in een ziekenhuis
Afbeelding bron: Pixabay

Een nieuwe week, maar één trend zet zich duidelijk verder. De coronacijfers van ons land blijven alsmaar toenemen. Vooral de ziekenhuisopnames stijgen alsmaar verder.

De cijfers van Sciensano tonen ook vandaag een nieuwe stijging. Die bedraagt nu 44 procent ten opzicht te van de week ervoor. Tussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus. 15.622 besmettingen meer ten opzichte van gisteren.

De stijging van de ziekenhuisopnames is 85 procent, met nu gemiddeld 468 mensen per dag die opgenomen worden. 6 april was de absolute piek, met 5.759 mensen in het ziekenhuis. Momenteel liggen er door het coronavirus 4.827 patiënten in het ziekenhuis, waarvan 757 op intensieve zorgen. De druk op de ziekenhuizen blijft stijgen en zal de komende dagen groter dan ooit zijn. 

Van alle testen die uitgevoerd worden is 19,7 procent positief. Het dagcijfer van het gemiddeld aantal overlijdens is 41,9 doden per dag. Zaterdag stierven er maar liefst 63 mensen aan covid.