Premier De Croo blijft bij zijn standpunt: “We weten waar het grote gevaar zit”

door: BVDO
Elio Di Rupo - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De coronamaatregelen moeten hun rendement hebben. Volgens premier Alexander De Croo zijn strengere maatregelen niet nodig als we ons eraan houden. 

“Ik denk dat de huidige regels volstaan om een derde golf te voorkomen”, zegt premier De Croo aan Het Laatste Nieuws. “Dit zijn de regels die de tweede golf klein hebben gekregen. Het enige verschil met toen is de heropening van de winkels, maar in mijn ogen is dat intussen heel strak georganiseerd. Dit pakket regels werkt dus.” 

Toch is er nog een groot gevaar, maar daar heeft de regering sinds kort ook op ingespeeld. “Het gevaar komt momenteel vooral uit het buitenland. Ik vind dat nu op reis vertrekken van een hoge graad van onverantwoordelijkheid getuigt.” 

Rest er ons dan ook niet veel meer dan de regels te blijven volgen en dat zal nog voor lang zijn. “Uiteindelijk hebben we nu zo vaak duidelijk gemaakt wat de risico’s zijn, dat je op een punt zit waar je tegen mensen moet zeggen: ‘Ik hoop dat uw burgerzin en gezond verstand het overnemen.’”