Premier De Croo duidelijk: "Dit kan het begin van een derde golf zijn, maar..."

door: MRO
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) opende de persconferentie van het Overlegcomité met een duidelijke oproep aan de bevolking. We moeten met z'n allen de maatregelen strikt opvolgen of we komen sowieso in een derde coronagolf terecht.

"We staan voor belangrijke weken. Voor 2 miljoen kinderen begint de kerstvakantie. De komende dagen en weken zullen wij het zijn die de evolutie van de cijfers bepalen. "We moeten het aantal contacten blijven beperken. Het virus neemt geen vakantie. De overgrote meerderheid van de Belgen heeft dat ook begrepen."

"We hebben de voorbije 8 weken samen een parcours afgelegd. We hadden elke dag 22.000 besmettingen per dag, een vol sportpaleis elke dag. Vandaag liggen de cijfers 10 keer lager, dankzij het feit dat we ons allemaal samen aan de cijfers hebben gehouden."

"De cijfers zijn toch nog altijd te hoog en we zien jammer genoeg dat de daling in de ziekenhuisopnames begint te vertragen. Dit zou het begin van een derde golf kunnen zijn, maar wij kunnen dit vermijden. Als we ons niet aan de regels zouden houden, gaat het zonder twijfel de verkeerde kant op."

"Wij willen niet dat we in een derde golf zouden terechtkomen en we hebben dat vandaag nog in de hand. Met ons gedrag kunnen we een derde golf vermijden. De cijfers moeten verder naar beneden."