Serieuze waarschuwing: "Groot besmettingsgevaar op die plaatsen"

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs is een van de experten die erop hamert dat thuiswerken een belangrijke maatregel is die nageleefd dient te worden.

Uit een rapport van de expertengroep GEMS blijkt dat einde januari bij 30% van de gecontroleerde bedrijven inbreuken op de regel inzake telewerk werden vastgesteld (lees er hier meer over).

"We zien vandaag nog altijd dat bij clusteruitbraken de werkplaats, de school en de thuissituatie als echte top drie daaruit naar voren komen", zei Geert Molenberghs op VTM. "Dus daar blijft tot op vandaag epidemiologische winst te boeken."

"Er is een groot besmettingsgevaar in de bedrijven. Er heerst een sfeer zoals die thuis is; we zijn vertrouwd met onze collega's, vaak worden de veiligheidsmaatregelen toch iets minder goed nageleefd."

"Er is een zekere laksheid, een zekere moeheid, dat is zeer begrijpelijk. Maar ik wil toch nog even aandringen op het belang van het telewerken. Daarmee kunnen we de curve naar beneden krijgen en veel andere dingen mogelijk maken."