Steven Van Gucht heeft belangrijke boodschap: "Laat je hier niet door ontmoedigen"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Professor Steven Van Gucht wil niet dat mensen ontmoedigd geraken wanneer ze beelden zien van anderen, die de coronamaatregelen niet naleven. De meerderheid is wel solidair, stelt hij.

"De positieve trend die de voorbije dagen aan het ontkiemen was, zet zich verder. De besmettingscijfers dalen verder en ook de nieuwe ziekenhuisopnames dalen vandaag voor het eerst sinds vier weken", vertelde Van Gucht tijdens een persconferentie.

"De ziekenhuisbezetting en de bezetting op intensieve zorgen stijgen wel nog verder door. Maar we verwachten binnenkort ook hier een vertraging te zien."

"We zijn dus op de goede weg, maar de weg naar beneden is nog lang. Nu is onze grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat we niet op een plateau blijven hangen, maar definitief de weg naar beneden kiezen."

"Laat u vooral niet ontmoedigen door beelden in de media van mensen die de maatregelen niet volgen. Een meerderheid van de mensen doet dit wel nog. Een meerderheid blijft solidair. En alleen dit zal ervoor zorgen dat we deze strijd tegen het virus kunnen winnen."