Steven Van Gucht kent de reden waarom cijfers iets minder snel stijgen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers blijven enorm hoog. Daarom worden er ook nieuwe maatregelen gelanceerd. Toch lijken de cijfers een klein beetje te vertragen, maar daar is een reden voor. 

Het crisiscentrum gaf net voor de middag een nieuwe persconferentie. Daarin liet Steven Van Gucht weten dat de cijfers sterk blijven stijgen, maar iets minder snel. 

Er is volgens Van Gucht een probleem met het aantal beschikbare testen en de tijd die er nodig is om alle tests te verwerken. "Hierdoor is er een vertraging opgetreden in het binnenkomen van de resultaten, waardoor we vandaag nog geen volledig zicht hebben op de werkelijke toenames van de voorbije dagen." 

"Als we geen bijkomende maatregelen hadden genomen, zouden 2000 patiënten op intensieve zorg liggen. Dat is de maximumcapaciteit", zegt Van Gucht.

"De verstrengde maatregelen die vanaf maandag 19 oktober gelden, zullen ons helpen om weer controle te krijgen over het virus. Maar dat is niet het enige. Ook ons eigen gedrag, zoals onze nauwe contacten, maken ook het verschil in de ziekenhuizen."