Studie klopt niet: “Cafés en restaurants moeten zo snel mogelijk weer open”

door: BVDO
café biertap
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De horeca snakt naar een snelle heropening om faillissementen te vermijden. Brouwerij AB Inbev trekt mee aan de alarmbel en vraagt de heropening van cafés en restaurants.

De horeca is al sinds oktober gesloten. Volgens de beslissingen van de regering omdat zij een motor zijn in het verspreiden van het virus. Maar die info zou gebaseerd zijn op een Amerikaanse studie waarbij er in de cafés geen maatregelen waren zoals afstand en mondmasker, aldus AB Inbev.

En dus vragen zij om snel in te grijpen want anders gaat vijftig procent of meer van de cafés op de fles. “Er is geen goed bewijs dat de horeca voor een stijging in het aantal besmettingen heeft gezorgd”, Pieter Anciaux, horecadirecteur van AB Inbev aan Rob TV.

Het kan dan ook niet zo zijn dat de horeca gesloten blijft. Bij AB Inbev moet dat met ingang van 1 april gebeuren, op een geleidelijke manier. “En dus moeten de cafés en de restaurants zo snel mogelijk weer open”, besluit Anciaux.