Uitbraak coronavirus: Burgemeester doet dringende oproep

door: STS
test op coronavirus
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal coronabesmettingen is de jongste tijd flink gestegen in Aalst. Burgemeester Christoph D'Haese doet een oproep aan de bevolking.

In het Sint-Jozefscollege testten 34 kinderen eerder deze week positief op corona. Er zijn ook extra ziekenhuisopnames. De stad waarschuwt dat de epidemie niet voorbij is.

"De stad doet een beroep op de burgerzin van zowel de vastgestelde hoog- als de laagrisicocontacten om hun sociale contacten te beperken. Concreet betekent dit het niet uitvoeren van reisplannen of kinderen niet naar kampen of speelpleinwerking te sturen."

"De uitbraak van deze week toont aan dat we nog niet aan de eindstreep van de coronamarathon zitten", stelt burgemeester Christoph D’Haese. "Deze week zien we een bijna vervijfvoudiging van het aantal besmettingen, allemaal bij mensen jonger dan 40."

Mondmasker

"Daarom vraag ik met aandrang om de basisregels te blijven volgen: hou afstand, draag een mondmasker als je niet voldoende afstand kunt bewaren, was of ontsmet regelmatig je handen, doe zoveel mogelijk activiteiten in buitenlucht en vermijd nog zoveel mogelijk nauwe contacten."