Vandenbroucke brengt geen leuk nieuws: "Ezel mag zich geen 2 keer aan dezelfde steen stoten"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

België zit voor een tweede keer in lockdown en het water staat heel wat ondernemers aan de lippen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) brengt echter geen leuke boodschap. "We vragen ongelooflijk veel om niet in een derde golf terecht te komen."

"We zijn van een eerste golf in een tweede golf gesukkeld en de tweede golf is erger dan de eerste golf in de zorg. Een ezel mag zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten want dan komen we in een derde golf. Als we een derde golf hebben, dan is het nog dramatischer", waarschuwt Frank Vandenbroucke in De Zevende Dag op Eén.

"Er is ongelooflijk veel collateral damage. De inzet is nu niet in een derde golf terechtkomen want dan is het nog grotere miserie. Om niet in een derde golf terecht te komen vragen we bijzonder veel."

"We nemen nu economisch ook sterkere maatregelen dan in de eerste golf. Ik ben de eerste om te zeggen dat dit niet genoeg is, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Een derde golf zou een ongelooflijke stinkende wonde zijn, ook economisch."

"We moeten nu helaas aan veel mensen zeggen dat ze moeten wachten tot de cijfers beter zijn."