Vandenbroucke ziet dat vierde golf begonnen is: Welke maatregelen komen er?

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De coronabesmettingen blijven stijgen. Voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is dit het begin van de vierde golf.

De epidemie wint de voorbije dagen stevig aan kracht. “We staan aan het begin van een vierde besmettingsgolf”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM Nieuws.

Daar horen uiteraard ook de nodige maatregelen bij. “Dat betekent niet dat we hetzelfde moeten doen als bij de vorige golven, maar wél dat we alles wat we in huis hebben, moeten gebruiken om deze epidemie te bestrijden.”

Voor Vandenbroucke moet de nadruk vooral naar testen gaan. Wie ziek is en twijfels kan daarvoor bij de huisarts terecht, al wil de minister dat liever vermijden. “Maar ik wil dat de huisartsen niet overrompeld worden door mensen die vragen om een attest om naar een testcentrum te gaan.”

Daarom komt er binnenkort een nieuwe tool die je kan gebruiken waardoor je een code krijgt voor het testcentrum, zonder dat je bij de huisarts langs moet.

De minister roept mensen op om het mondmasker zelf te gebruiken, ook waar dat tegenwoordig niet het geval is. Ook thuiswerken is zeker geen overbodige luxe, zo laat de minister weten. "De vierde golf was weliswaar verwacht, maar komt toch redelijk fors aan. We gaan schrikken de komende dagen", zei Vandenbroucke woensdagavond nog bij Terzake.