Viroloog Neyts is duidelijk: "De Indiase variant moeten we absoluut buiten houden"

door: MRO
Johan Neyts
Afbeelding bron: Photonews

De bezorgdheid om de Indiase variant neemt toe. In India is de crisis compleet en staat het gezondheidssysteem op instorten. Dagelijks sterven er volgens experten 10.000 tot 20.000 mensen aan de gevolgen van Covid.

In de hoofdstad New Delhi hebben ziekenhuizen geen zuurstof meer ter beschikking. Officieel sterven er dagelijks 2.000 mensen, maar volgens experten ligt dat werkelijke aantal wellicht 5 tot 10 keer hoger.

Viroloog Marc Van Ranst wijst erop dat de Indiase variant bijzonder besmettelijk is. "Naar overdraagbaarheid toe kan je enkel afgaan op hoe snel deze variant zich in India verspreidt. Die heeft in een mum van tijd de volledige virusmarkt daar overspoeld. Dat kan je enkel maar doen wanneer je meer besmettelijk bent", zegt hij in De Zevende Dag.

Viroloog Johan Neyts maakt op Twitter duidelijk dat we er alles aan moeten doen om deze variant buiten België te houden. 

"India staat op de rand v/e catastrofe. Ziekenhuizen in Delhi hebben bijvoorbeeld geen zuurstof meer. Naar schatting 20.000 doden/dag. Het land heeft dringend hulp nodig."

"De Indische variant (wel niet de enige reden v/d miserie) moeten we absoluut buiten houden."