Viroloog stelt voorwaarden aan verdere invoering Covid Safe Ticket

door: BVDO
Smartphone - gsm - bellen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Viroloog Marius Gilbert van de Brusselse universiteit vindt de verdere invoering van het Covid Safe Ticket geen goed idee.

Volgens Marius Gilbert zijn er andere oplossingen. “We moeten mensen blijven overtuigen en werk maken van het maatschappelijk draagvlak”, zegt hij aan La Dernière Heure. “De vaccinatie verplichten zou het maatschappelijk draagvlak aantasten. We moeten mensen respecteren. We moeten hen blijven uitleggen en tonen dat de vaccinatie werkt.”

Een Covid Safe Ticket zal de vaccinatiegraad niet verhogen. “Ik ben tegen het uitsluiten van niet-gevaccineerden op bepaalde plekken. De coronapas is de politieke oplossing van de gemakkelijkheid.”

Volgens Gilbert is de vaccinatiegraad lager in Brussel, omdat dit ook de sociale realiteit is. Veel mensen wantrouwen er de geneeskunde en hebben zelfs geen huisarts.

Als de druk op de ziekenhuizen echt weer groter wordt, dan kan er misschien overwogen worden om het Covid Safe Ticket ruimer te gebruiken, maar in alle andere gevallen niet, zo meent Gilbert.