Wat mag er op terrassen: sluitingsuur, mondmaskers, hoeveel personen, alcohol?

door: BVDO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) blijft met veel vragen achter na het Overlegcomité. Vooral de gefaseerde heropening van de horeca doet heel wat extra vragen oproepen en het blijft wachten op antwoorden.

Er is na het Overlegcomité nog veel onduidelijkheid over de heropening van de terrassen. "We hopen dat die duidelijkheid er erg snel komt, want voor de horeca-uitbaters wordt het een belangrijke denkoefening en afweging of ze hierin mee kunnen stappen”, laat NSZ weten.

Welke regels zullen café en restaurantuitbaters moeten respecteren om de veiligheid van de bezoeker te garanderen?

Daarnaast lijken er ook een reeks beperkingen te komen. Komt er zoals bij de takeaway een verbod om na een bepaald uur alcohol te serveren? “Hoeveel mensen aan één tafel mogen zitten, komt er een sluitingsuur komt, wanneer moet men een mondmasker dragen,... Dit weet nog niemand en is cruciaal.”

Gaat het alleen om een open terrasopstelling zonder enige vorm van overkapping? Of gaan grote overdekte terrassen beschouwd worden als een open ruimte met voldoende ventilatie? “Hoe dat terras eruit mag zien, weten we ook nog niet. Wat met volledig gesloten verwarmde terrassen waar geen verluchting mogelijk is, worden deze beschouwd als een terras?”