Katje stikt in achtergelaten lege zak chips: "Moet vol angst gestorven zijn"

door: MRO
kat
Afbeelding bron: D.A.R. Dierenambulance Gelderland Oost

In Nederland is een kat gestikt in een lege zak chips. Dat meldt Dierenambulance Gelderland Oost, met de vraag om geen afval te laten rondslingeren.

Het katje is gestorven door verstikking in een zakje chips. Het dier werd afgelopen vrijdag gevonden aan het Hilgelomeer in Winterswijk met een zak chips over het hoofd.

"Daar lig je dan overleden aan de waterkant", schrijft Dierenambulance Gelderland Oost op zijn Facebookpagina. Ze vragen met aandrang om geen afval achter te laten.

"Dieren ( egels, marters, vossen etc) komen op afval af en steken regelmatig hun neus in potjes, blikjes en in dit geval dus een jonge kat in dit chipszakje."

"Als je vuilnis hebt wat je niet - meer - kwijt kunt neem je dat volgens mij mee terug naar huis en laat je dat niet achter. Dit was plezier ten koste van een dier!"

Het nieuws zorgt voor heel wat verontwaardigde reacties. "Zo zielig, kat moet vol angst gestorven zijn." & "Weer een onschuldig diertje, die het met de dood moet bekopen, door nalatigheid van de egoïstische gedrag van de mens", klinkt het onder meer.

Tags kat