Waarom spinnen katten? Dit antwoord had je wellicht niet verwacht

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat mensen hebben een kat als huisdier. Iedereen weet wel dat katten spinnen, maar niet iedereen weet waarom ze dat precies doen. Het antwoord op die vraag is niet eenduidig, katten spinnen immers om verschillende redenen.

Meestal is het een teken van tevredenheid en ontspanning wanneer een kat spint, iets wat de meesten al wel wisten. Maar wat je misschien niet niet had verwacht, is dat ze soms door te spinnen aangeven dat ze bang zijn of pijn hebben of honger.

Volwassen katten spinnen vooral als ze in contact zijn met andere katten of met mensen. Ze doen het bijvoorbeeld als ze geaaid worden of als ze spelen. Dit is een manier om te communiceren dat ze zich veilig en vriendelijk voelen.

Sommige katten hebben zelfs een speciaal soort gespin ontwikkeld om ons iets te vragen, zoals eten of aandacht. Dit gespin klinkt hoger en meer zoals een mauw.

Waarom spinnen katten als ze pijn hebben?

Katten kunnen ook spinnen als ze pijn hebben of bang zijn. Dit is waarschijnlijk een manier om zichzelf gerust te stellen of om hulp te vragen. Spinnen heeft namelijk een kalmerend effect op de kat en op de mensen of dieren die het horen.

Spinnen kan ook helpen om de genezing te bevorderen, omdat het de bloedcirculatie en de botdichtheid verbetert. Spinnen is dus een bijzonder en veelzijdig geluid dat katten maken. Het laat zien hoe katten zich voelen en wat ze willen. 

Tags kat