Francesco Planckaert over groot nieuws: “Nu leek hét moment daarvoor”

door: COS
Eddy Planckaert
Afbeelding bron: Eén

Met ‘Wij zijn goe bezig’ scoorde de familie Planckaert in 2003 een grote hit. Nu willen ze dat succes nog een keer overdoen.

“Nog elke week vragen de gasten van onze chambre d’hôtes naar dat nummer. ‘Nee, nee’, antwoord ik dan. Maar uiteindelijk spelen we het toch. Al ga ik niet ontkennen dat ik het stilaan een keer te veel heb gehoord”, zegt Francesco Planckaert in Het Nieuwsblad.

Nu zullen gasten nog een ander nummer kunnen aanvragen: ‘Kinderen met een droom’, een kerstsingle die Francesco tien jaar geleden al schreef en die hij af en toe live brengt in de logies tijdens de kersperiode. “Nu leek hét moment daar om het professioneel op te nemen.”

Kinderarmoede

De hele familie zingt het nummer in en Francesco, Devon, Noa, Iluna en Junior bespelen de instrumenten. “We zijn geen professionele muzikanten, maar we spelen wel elke avond samen. Dus dat moet lukken”, gelooft Francesco.

De opbrengst van het nummer gaat naar Pelicano, een organisatie die strijdt tegen kinderarmoede. “Een volwassene kan tot op zekere hoogte zelf proberen om uit zo’n situatie te geraken. Maar kinderen, die kunnen alleen maar ondergaan.”

Je kan het nummer aankopen voor een bedrag naar keuze via Kinderenmeteendroom.be.