Creëer zelf een heerlijke Italiaanse schotel: Ontdek het perfecte aubergine parmigiana recept!

door: WVDS
aubergine parmigiana
Afbeelding bron: Pixabay

Als je op zoek bent naar een heerlijke, hartige Italiaanse schotel om te delen met vrienden en familie, dan is het moeilijk om te weerstaan aan aubergine parmigiana. Deze schotel heeft een mediterrane vibe met een heerlijke combinatie van sappige tomaten, knapperige aubergine en romige mozzarella. 

Recept voor een Italiaanse aubergine parmigiana

Ingrediënten:

- 2 grote aubergines

- Olijfolie

- Zeezout

- Verse zwarte peper

- 1 rode ui, fijngehakt

- 2 teentjes knoflook, fijngemaakt

- 800 gram gehakte tomaten (vers of uit blik)

- Een handvol verse basilicum

- 200 gram mozzarella

- Parmezaanse kaas, geraspt

- Paneermeel

Bereiding:

1. Begin met het voorbereiden van de aubergines. Deze moeten in dunne plakken worden gesneden van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de plakken op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Grill ze ongeveer 5 minuten aan elke zijde, tot ze goudbruin zijn.

2. Terwijl de aubergine grilt, kun je de saus bereiden. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de gehakte tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit 15 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt. Voeg aan het einde de basilicum toe.

3. Nu is het tijd om de schotel op te bouwen. Begin met een laagje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna volgt een laagje aubergine, dan weer saus, vervolgens wat mozzarella en een beetje Parmezaanse kaas. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn, maar zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus en kaas.

4. Strooi een beetje paneermeel over de bovenkant voor extra knapperigheid. Bak de schotel ongeveer 30 minuten op 180°C, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.

Dit recept zal je een heerlijke aubergine parmigiana geven die iedereen zal doen vragen naar meer. Geniet van Italiaanse smaken in je eigen huis met deze eenvoudige, smakelijke schotel.