De beste plek om bananen te bewaren

Bananen
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Bananen zijn een populair stuk fruit. Heel wat mensen hebben in het huis.

Bananen: bijna iedereen heeft ze wel eens in huis, en met reden. Ze zijn lekker, gezond en handig om mee te nemen. Maar waar bewaar je ze nu eigenlijk het best om er zo lang mogelijk van te genieten?

De ideale plek is gewoon op kamertemperatuur, op een droge en goed verluchte plaats, uit de zon. Warmte versnelt het rijpingsproces, maar direct zonlicht doet ze sneller rotten.

Wat je zeker niét moet doen: bananen in de koelkast leggen. De schil kleurt er zwart van en het natuurlijke rijpingsproces stopt. Alleen als je overrijpe bananen hebt en ze wil gebruiken voor smoothies of bananenbrood, is de koelkast een optie.

Een laatste tip: leg ze niet bij ander fruit. Bananen geven ethyleengas af, wat zorgt dat andere vruchten sneller rijpen – en soms ook sneller bederven. Hang ze liever aan een bananenrekje: dat voorkomt drukplekken én schimmelvorming.

Tags bananen