Deze snack heb je nog nooit gemaakt: De perfecte combinatie van kip en bier

door: WVDS
Chimaek
Afbeelding bron: Pixabay

Chimaek, afgeleid van de woorden 'chicken' of kip en 'maekju' oftewel bier in het Koreaans, is een populaire snack in Zuid-Korea en wordt steeds populairder in de rest van de wereld.

Recept om thuis je eigen chimaek te maken

Ingrediënten:
- 1 kg kippendijen
- 250 ml bruin bier
- Knoflookpoeder
- Uipoeder
- Zout
- Peper
- 150 gram bloem
- 75 gram maïzena
- Zonnebloemolie
- Chilivlokken

Recept:
1. Begin met het marineren van de kippendijen. Meng het bier, knoflookpoeder, uipoeder, zout en peper in een grote kom. Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat ze minimaal een uur in de koelkast rusten.
2. Meng in een aparte kom de bloem, maïzena, een beetje zout, peper en chilivlokken. Haal de kippendijen uit de marinade en bedek ze volledig met het bloemmengsel.
3. Verhit een grote hoeveelheid zonnebloemolie in een frituurpan of een diepe koekenpan. Frituur de kippendijen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Serveer de gefrituurde kip met een koud biertje. Genieten van chimaek kan niet eenvoudiger zijn dan dit!

Dit chimaek recept is de perfecte snack voor een avondje met vrienden of een spannende voetbalwedstrijd. Overigens is dit recept niet alleen lekker, maar door de zelfgemaakte marinade en het gebruik van hele kippendijen heb je ook volledige controle over de ingrediënten.

Daardoor is het net een beetje gezonder dan de kant-en-klare versie uit de winkel. Veel plezier met koken, en geniet van je eigen chimaek!

Tags snacks kip bier