Maak deze fout niet bij het bereiden van kip: Kans op voedselvergiftiging

Afbeelding bron: Pixabay

Moet je kip nu eigenlijk wassen voor je hem klaarmaakt of niet? Dit zegt de wetenschap.

Het lijkt logisch: wat je wast, wordt schoon. Maar in het geval van kip is dat absoluut geen goed idee. Rauwe kip kan namelijk de bacterie Campylobacter bevatten.

Wanneer je de kip onder de kraan afspoelt, kunnen die bacteriën via spetters op je aanrecht, keukengerei of je kleding terechtkomen. Het resultaat? Kans op kruisbesmetting en voedselvergiftiging.

De beste manier om kip veilig te bereiden, is om ze simpelweg goed te verhitten. Door de kip tot minimaal 75 graden te garen, maak je alle gevaarlijke bacteriën onschadelijk.

Ook belangrijk: was altijd goed je handen, snijplanken en messen na het werken met rauwe kip. Hygiëne kan een cruciaal verschil maken!

Tags kip