Guacamole zoals je hem nog nooit proefde: recept met twee opvallende ingrediënten

avocado en guacamole
Afbeelding bron: Pixabay

Guacamole is al lang niet meer zomaar een dipsaus, het is een lifestyle.

Van taco night tot toast op zondag, deze romige klassieker tilt elk gerecht naar een hoger niveau. Maar hoe maak je nu de perfecte guacamole die niet alleen lekker maar ook memorabel is?

Begin met drie perfect rijpe avocado’s, die zacht, maar niet zompig zijn. Prak ze grof en meng met een fijngesneden sjalot, een teentje knoflook, een kneepje limoen, een snuf zeezout, verse koriander en een fijn gesneden tomaat zonder pitjes.

Maak je guacamole pittig of voeg twee extra ingrediënten toe voor een verrassende twist

Voeg optioneel een chilipepertje toe als je houdt van een beetje pit. Meng voorzichtig: guacamole moet nog textuur hebben, geen babyvoeding worden.

Wil je indruk maken? Voeg een verrassende twist toe: roer op het einde wat verkruimelde feta en granaatappelpitjes door je guacamole Het zoute en frisse contrast maakt het onweerstaanbaar. Je kan het serveren met tortillachips, groentesticks of op toast. Smakelijk!